Helg med Malin.

I helgen kom Malin äntligen och hälsade på mig i New York! Vi har gått tusentals mil, ätit tusentals kalorier, och shoppat för tusentals kronor. Väldigt lyckat, med andra ord. I vanlig ordning har jag dock varit alldeles för dålig på att komma ihåg att fota...

Mötte upp Malin på Penn Station strax innan tre i lördags. Fick träffa hennes värdföräldrar igen (de är alltid lika trevliga mot mig) och hennes värdmormor. I ungefär två minuter. Sen slösade vi inte mer tid på att stå på en tågstation, utan gav oss ut på Manhattan och shoppade. Vi gick i affärer i några timmar, sen tog vi oss till hotel Marriott och åt middag i The View Lounge. För 32 dollar fick vi mat- och efterrättsbuffé--maten var helt okej och efterrättsbuffén var, uhum, kalorispäckad, men det häftigaste var helt klart utsikten. Under middagen snurrade hela restaurangen nämligen ett helt varv, så att vi fick en 360 graders vy av Manhattan by night.


Restaurangen en våning ner, men samma princip.
Bild 


Efterrättsbuffé--man måste ju få valuta för pengarna, inte sant?

Mätta och glada (och trötta) åkte vi hem till Queens och sov. Vi började tidigt på söndagen, och tog oss först till Malins värdföräldrars hotell på 50th Street för att träffa deras släktingar. Där blev vi bjudna på frukostbuffé, så när vi gav oss ut på shoppinggatorna igen var vi mätta och glada igen.

Vi avverkade de närmsta affärerna först, sen gick vi ner till Chinatown genom SoHo och Little Italy. Det är långt. Som i, väldigt långt. Särskilt när man har en massa tunga shoppingkassar att släpa på. Och de blev av någon anledningn fler och fler (och tyngre!) ju längre vi gick. Skumt.


Sötaste Malin i Little Italy


Och så en mycket större bild på mig. Varför inte, liksom?

Vi åt lunch i Little Italy, och prutade på kopior av märkessmycken i Chinatown. Trots att det hade varit lite regnigt och molnigt hela dagen (och dagen innan) så blev det plötsligt hett och kvavt, inte precis en perfekt kombination med trötta fötter och tunga kassar. Så vi tog tunnelbanan tillbaka norrut, och tog fikapaus med lite Ben&Jerry's.

Klockan är 18.40, och vi sitter på kanten av en fontän vid Rockefeller Center, äter glass, vilar fötterna, och funderar på vad vi ska hitta på resten av kvällen. Då säger Malin att det hade varit skoj att se en Broadway show, så vi går till Times Square och ställer oss i biljettkön på vinst och förlust. Vid det laget är klockan 18.45. 18.55 kommer vi fram till luckan, frågar vad de har biljetter till (det mesta börjar 19.00), köper två rabatterade biljetter, springer några kvarter, och kommer till teatern precis efter 19.00. Och sen ser vi Mamma Mia på Broadway. Lite spontant sådär.


Bild


Bildförbud, därför dålig kvalitet (och brist på action på scenen...)
Men vi hade bra platser, och det var en jättebra show. Helt klart värt 94 dollar!


Efter showen fikade vi på Times Square, innan vi åkte hem till Queens efter ännu en lång dag...

Vi började tidigt på måndagsmorgonen också--åkte hemifrån strax efter sju, och åt frukost på Manhattan. Efter frukost blev det lite mer shopping (är någon förvånad?) innan vi gick till Penn Station, tog en sista fika på Starbucks, och skiljdes åt. Väldigt intensiv helg men helt klart den bästa på länge! Tack för att du kom hit Malin, saknar dig redan!

Kommentarer
Postat av: mamma

Vilken helg! Verkar helt perfekt. Jag hade gärna varit med och fikat, ätit frukostbuffé. efterrättsbuffé och sett Mamma Mia.

2009-06-16 @ 10:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0