Washington DC

På Nicoles initiativ åkte hon, Faby, och jag till Washington DC förra helgen, över Independence Day. Det var ungefär vad alla andra amerikaner gjorde också, men det är förståeligt--vi hade en jättehärlig helg!

Vi åkte från New York redan fredag kväll, och det började bra med att bussen var försenad en timme... Bussresan tog runt 4,5 timmar, sen tog vi taxi till rätt del av staden, och sen ägnade vi en halvtimme åt att försöka hitta lägenheten. Skulle ligga på nummer 1814--det enda nummer som inte fanns på hela gatan. Med hjälp av ett antal vänliga främlingar hittade vi till slut Fabys värdpappas övernattningslägenhet på nummer 1844. Somnade inte förrän vid tre-tiden, och sen flög vi upp vid sju igen för att hinna utnyttja hela lördagen.

Vi började vid the Capitol, sen gick vi ner genom stan och råkade hamna precis där paraden startade, tio minuter innan paraden började. Hade alltså perfekt utsikt över alla stackars människor i tjocka kostymer som svettades i hettan.







När vi tröttnat på paraden gick vi vidare, ner genom the National Mall till Washington Memorial.



Sedan vidare till Jefferson Memorial...



...igenom en massa parker...



...till World War II Memorial.



Därefter åkte vi tillbaka till lägenheten, duschade, åt, och kom tillbaka till the National Mall precis i tid för att se fyrverkerierna. Jättefina fyrverkerier utgjorde en fin bakgrund till ett upplyst Washington Memorial. Fastnade tyvärr inte lika bra på kort.



Gick en runda bort till Vita Huset, var dock hopplöst att fota i mörkret. Kom dit precis när en bil med ett antal barn i lämnade huset, dagen efter fick vi höra att en av Obamas döttrar fyllt år dagen innan. Kalasgäster, kanske? Tillbringade nån timme på en bar innan vi stöp i säng. Borde verkligen köpa gångvänligare skor. Washington DC är en otroligt vacker och mysig stad, men den kunde gott varit lite mindre...

Uppe tidigt på söndagsmorgonen också förstås, och började med att återvända till Vita Huset. Matade ekorrar (fanns både "vanliga", kritvita och svarta, väldigt mångkulturellt) och fotade lite till.



Gick bort till Lincoln Memorial, där jag fick träffa Malin en stund--alltid lika kul. Det blidde ingen bild på henne, men Lincoln fastnade iallafall!



Efter Lincoln Memorial tittade vi på några minnesmärken över Koreakriget, Vietnamkriget, osv, och sen åkte vi till lägenheten, packade, och tog bussen till Chinatown (japp, det finns överallt!) och åt lunch där.



Efter Chinatown åkte vill tillbaka till lägenheten, hämtade våra väskor, skyndade oss till bussen som skulle gå 17.00... och upptäckte att busshållplatsen var full av människor som fortfarande väntade på 15.00-bussen. 19.00 gick till slut vår buss, men vi var hemma "redan" några minuter före midnatt, så det blev inte så illa som vi trodde ändå. Timingen bättrade sig på slutet--både tunnelbanan och bussen gick riktigt smidigt för mig. Stackars Faby var dock inte hemma förrän 10.00 följande dag--så jag ska inte klaga över att jag inte var i säng förrän 02.00.

Bästa helgen på länge, kort sagt!

Kommentarer
Postat av: mamma

Såg ut att ha varit väldigt trevligt. Nästa helg blir den bästa någonsin....

2009-07-10 @ 22:44:44
Postat av: mormor

Vem har knyckt lille havefrue och placerat henne i USA

Kramar från mormor

2009-07-12 @ 10:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0